Maioneza cu verdeata (pentru 1 cana)
Ingrediente:
¾ cana maioneza cu continut redus de grasime
¾ cana verdeata tocata (marar, tarhon, patrunjel)
1 lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa
1 lingurita sos de soia dietetic
1 catel de usturoi mic
Mod de preparare:
Puneti in mixer sau in robotul de bucatarie maioneza, verdeata, zeama de lamaie, sosul de soia si usturoiul.
Amestecati bine.
Informatii nutritionale ...Citeste »
Crema de urda cu vanilie (pentru 1 portie)
Ingrediente:
½ cana urda partial degresata
¼ lingurita esenta de vanilie
1 pachet indulcitor de zahar
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron urda, esenta de vanilie si indulcitorul de zahar.
Serviti compozitia rece.
Informatii nutritionale per portie:
178 calorii, 14 gr proteine, 7 gr carbohidrati, 10 gr grasime, 6 gr grasimi saturate, 155 mg sodiu, 38 ...Citeste »
Somon la gratar cu rozmarin (pentru 4 portii)
Ingrediente:
500 gr somon
2 lingurite ulei de masline extravirgin
2 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa
¼ lingurita sare
1 varf de cutit piper negru proaspat macinat
2 catei de usturoi tocati
2 lingurite frunze proaspete de rozmarin maruntite sau 1 lingurita de rozmarin uscat maruntit
frunze proaspete de rozmarin pentru decor (optional)
capere (optional)
Mod de ...Citeste »
Buseuri cu legume (pentru 6 portii)
Ingrediente:
1 pachet (300 gr) spanac congelat maruntit
3 oua
¾ cana branza telemea slaba, rasa
¼ cana ardei gras verde, taiat cubulete
¼ cana ceapa maruntita
½ lingurita sos de ardei iute (optional)
Mod de preparare:
Tineti spanacul pe foc cateva minute, pana cand se dezgheata, apoi scurgeti apa.
Imbracati cu folie de aluminiu interiorul a 12 forme ...Citeste »
Triunghiuri (foi de placinta) cu dovleac, reteta dietetica cu fructoza
Ingrediente:
foi de placinta Linco – 94 gr
dovleac – 730 gr
ulei – 20 ml (~1 lingura)
fructoza – 56 gr
scortisoara – 4 gr
esenta de vanilie – 6 ml
Mod de preparare:
Dovleacul, spalat si curatat de coaja, se da prin razatoare.
Impreuna cu fructoza si scortisoara, dovleacul se pune la calit, ...Citeste »