Info alimente
Articolul face parte din seria Branzeturi:
Branzeturi. Ce alegem?
Branzeturi. Sarcina, Tensiune arteriala, Intoleranta, Efect insulinogenic
Branzeturi. Adevarul despre branza topita
De ce sa mancam branzeturi?
O alimentatie sanatoasa si echilibrata inseamna “a include o varietate cat mai mare de alimente sanatoase, care asigura necesarul de nutrienti pentru functionarea corecta a organismului, pentru a fi sanatosi, pentru a ne simti ...Citeste »
Sarea (NaCl) este un compus chimic numit clorura de sodiu – 40% sodiu (Na) si 60% clor (Cl). Sodiul este prezent atat in alimente de origine vegetala, animala cat si in apa de baut (plata, minerala, etc). Cel mai mare aport de sodiu vine din alimentele procesate (~75%) sau prin adaugarea sarii la mancaruri, in ...Citeste »
Ce inseamna intoleranta la gluten?
In ultimul timp, cazurile de intoleranta la gluten au crescut foarte mult. Intoleranta la gluten este o boala inflamatorie a intestinului subtire, care apare ca rezultat a unei reactii imunoalergice fata de gluten.
Simptomele intolerantei la gluten difera de la om la om. Sindromul colonului iritabil, tulburarile imunitare, tulburarile gastro-intenstinale (balonare abdominala, ...Citeste »
Citrice
24 Ianuarie, 2012Afectiuni cardio-vasculare, Dieta, Info alimente, Promo, Sanatatea in familie, Sfaturi slabire ComentariiIarna este anotimpul in care consumam o cantitate mai mare de citrice (mandarine, portocale, clementine, lamai, etc) decat in alte perioade ale anului… parfumul si gustul lor sunt inconfundabile.
Citrice – profil nutritional, beneficii sanatate
Citricele sunt usor de recunoscut dupa aroma pe care o raspandesc atunci ii curatim de coaja, dar, nu numai aroma si gustul ...Citeste »
In articolele anterioare (art. 1 si art. 2) am inceput discutia despre metodele optime de preparare a cerealelor.
Cereale incoltite
Consumul de cereale rafinate/procesate influenteaza in mod negativ sanatatea noastra, contribuie in mod direct la aparitia unor probleme cum ar fi: obezitatea, nivel ridicat de colesterol, probleme cardiace, hiperglicemia si diabet.
Consumul de cereale incoltite aduce organismului nostru ...Citeste »