Info alimente
Nutritie - Oua
Ouale - un aliment deosebit de controversat, despre care s-a crezut initial ca ar dauna sanatatii noastre ca urmare a influentei asupra nivelului colesterolului. Astazi, stim cu totii ca ouale, ...Citeste »
Orez negru
Orez negru - de ce trebuie sa il incluzi in alimentatia ta Orezul negru este o alternativa mult mai sanatoasa si nutritiva orezului alb, care este ultra-procesat pentru ca sa devina ...Citeste »
Somon salbatic vs Somon de crescatorie
Somonul "adevarat" este apreciat pentru profilul sau nutritiv, in special, pentru continutul deloc neglijabil al acizilor grasi Omega 3. Exista 9 specii de somon, acestea se impart in 2 genuri. ...Citeste »
Galbenus galben vs galbenus portocaliu
24 Aprilie, 2012Dieta, Info alimente, Promo, Sanatatea in familie 1 CommentariuCuloarea este un factor important in procesul de selectie al unui produs de catre consumator. Drept rezultat, se folosesc din ce in ce mai multe “trucuri alimentare” care sa ne prezinte produsul cat mai atractiv, intr-un cuvant cat mai comercial.
Pentru consumator, culoarea adecvata a produsului este un indicativ al prospetimii si al calitatii superioare. Acesta ...Citeste »
Culoare
Pete rosii pe/in galbenus
Cu siguranta, nu o singura data ati observat pete rosii pe galbenus. Aceste pete apar ca rezultat al spargerii de vase sanguine la gaina-mama si patrunderea sangelui in galbenus. Prezenta acestor pete de sange vorbeste de prospetimea oualor si nu influenteaza in nici un fel gustul sau siguranta lor.
Invelisul galbenusului de culoarea ...Citeste »
Articolul face parte din seria Branzeturi:
Branzeturi. Motive si beneficii
Branzeturi. Ce alegem?
Branzeturi. Sarcina, Tensiune arteriala, Intoleranta, Efect insulinogenic
Adevarul despre branza de topita
Branza topita a aparut din necesitatea valorificarii branzeturilor fermentate si maturate care nu au un aspect comercial corespunzator, prezinta numai defecte fizice si au aroma si gustul insuficient de expresive.
Branza topita din comert, o varietate ...Citeste »
Articolul face parte din seria Branzeturi:
Branzeturi. Motive si beneficii
Branzeturi. Ce alegem?
Branzeturi. Adevarul despre branza topita
Mentiuni speciale despre branzeturi
Sarcina
In timpul sarcinii, trebuie evitate anumite tipuri de branzeturi, care pot dezvolta bacterii precum listeria* (aceasta bacterie poate afecta copilul inca nenascut). Branzeturile fine-maturate, cu mucegai, cum ar fi: brie, camembert si chevre (o varietate de branza de ...Citeste »
Articolul face parte din seria Branzeturi:
Branzeturi. Motive si beneficii
Branzeturi. Sarcina, Tensiune arteriala, Intoleranta, Efect insulinogenic
Branzeturi. Adevarul despre branza topita
Ce branzeturi sa includem in alimentatia noastra?
Branzeturile sanatoase ne ofera o mare diversitate de gusturi, arome, aspect, beneficii si nutrienti. In acest articol se fac recomandari la branzeturi obtinute din ingrediente de calitate (fara adaos de uleiuri ...Citeste »