Deserturi, Dulciuri
Capsune cu iaurt si vanilie (pentru 1 portie)
Ingrediente:
125 g iaurt degresat cu aroma de vanilie
1/2 cana capsune taiate bucatele
Mod de preparare:
Puneti iaurtul intr-o cupa si adaugati capsunele.
Se poate servi imediat.
Informatii nutritionale per portie:
85 calorii, 4 gr proteine, 16 gr carbohidrati, 0 gr grasime, 0 gr grasimi saturate, 66 mg sodiu, 3 mg colesterol, 2 gr ...Citeste »
Caise in ciocolata (pentru 8 portii)
Ingrediente:
60 gr ciocolata amaruie
24 caise uscate
1 lingura fistic maruntit
Mod de preparare:
Topiti ciocolata la foc mic amestecand in continuu.
Cufundati pe jumatate caisele in ciocolata topita. Scurgeti excesul de ciocolata.
Puneti caisele pe o hartie carata.
Presarati fisticul peste portiunile imbracate in ciocolata.
Introduceti la frigider pana se incheaga ciocolata.
Informatii nutritionale per portie:
99 calorii, 1 ...Citeste »
Pere fierte la abur, umplute cu ciocolata (pentru 2 portii)
Ingrediente:
2 pere coapte, spalate
10 bucatele de ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Taiati partea de sus a perelor, putin deasupra portiunii in care incep sa se bombeze.
Scoateti casuta cu samburi cu ajutorul unei lingurite.
Umpleti fiecare para cu 5 bucatele de ciocolata.
Puneti la foc “capetele” taiate ale perelor.
Asezati fiecare para ...Citeste »
Capsune in ciocolata (pentru 2 portii)
Ingrediente:
2 tablete de ciocolata amaruie de cate 30 gr fiecare, maruntite
1/2 lingura frisca vegetala nebatuta
esenta de migdale
8 capsune
Mod de preparare:
Amestecati ciocolata si frisca intr-o cratita si puneti-o la foc mic pana cand ciocolata se topeste, amestecand in continuu.
Daca preparati la cuptorul cu microunde, puneti amestecul intr-un bol de yena si ...Citeste »
Capsune in otet balsamic (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 kg capsune, fierte la abur si taiate jumatati
2 pachetele inlocuitor de zahar
3 linguri otet balsamic
piper negru macinat grosier
cateva fire de menta (optional)
Mod de preparare:
Intr-un castron mijlociu amestecati capsunele cu inlocuitorul de zahar si otetul balsamic.
Lasati-le la temperatura camerei pana la servire.
Pentru a servi, repartizati capsunele in 4 boluri ...Citeste »