Retete lacto vegetariene
Clatite din fulgi de ovaz (pentru 1 portie)
Ingrediente:
1/2 cana fulgi de ovaz clasici (nu instant)
1/4 cana branza de vaci dietetica (sau tofu)
4 albusuri
1 lingurita esenta de vanilie
1/4 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
Mod de preparare:
Amestecati cu mixerul fulgii de ovaz, branza de vaci, albusurile, esenta de vanilie, scortisoara si nucsoara pana la omogenizare.
Ungeti cu putin ulei o ...Citeste »
Budinca garnisita cu frisca si ciocolata (pentru 8 portii)
Ingrediente:
1 pachet (100 gr) praf de budinca fara zahar; cu aroma de vanilie
1/4 cana lapte degresat
3/4 cana frisca degresata batuta
8 bucatele de ciocolata
pudra de cacao
Mod de preparare:
Preparati budinca (din praful de budinca si lapte).
Repartizati-o in opt castroane; decorati cu frisca si ciocolata si presarati deasupra pudra de ...Citeste »
Parfe “Rasaritul soarelui” (pentru 2 portii)
Ingrediente:
1 cana capsune taiate felii
1 cana iaurt cu vanilie, degresat si fara zahar
1/2 cana cereale cu continut ridicat de fibre
Mod de preparare:
Asezati in starturi capsunele, iaurtul si cerealele in 2 pahare de desert.
Informatii nutritionale per portie:
185 calorii, 8 gr proteine, 37 gr carbohidrati, 1 gr grasime, 0 gr grasimi saturate, ...Citeste »
Dovleac in stil italian (pentru 4 portii)
Ingrediente:
1 dovleac lunguiet de 1 kg taiat in lungime si curatat de seminte
2 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie mijlocie, taiata rondele subtiri
1 dovlecel (250 gr), taiat bucati de circa 1 cm grosime
4 rosii mijlocii, taiate bucatele
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru macinat mare
1/2 cana parmezan ras (optional)
1 lamaie ...Citeste »
Ingrediente:
2 catei de usturoi
1 cana frunze de busuioc proaspat, maruntit
2 linguri ulei de masline extravirgin
½ cana parmezan ras
2 linguri seminte de pin (se gasesc in comert; pot fi inlocuite cu nuci sau alune)
Mod de preparare:
Amestecati cu mixerul usturoiul, busuiocul, uleiul de masline, parmezanul si semintele de pin, pana cand obtineti o pasta uniforma.